Ballongjakten 2010

Årets Ballongprickning kom att avgöras i snö.
Vi som rest från Stockholms norra delar trodde inte våra ögon när vi svängde av motorvägen in mot Älta. Två decimeter höga plogvallar kantade vägen. Så det var bara att konstatera att idag kommer vi att frysa. Inte var vi beredda på att Red Baron skulle ta till sådana maktmedel för att hindra de utsocknes deltagarna. Men de hade väl hört rykten om att vi var på krigsstigen sedan förra årets fatala bortdömning. Då stod vi nämligen förväntansfulla att få kliva upp på pallen, men icke. Vi stod som fågelholkar och fattade ingenting. Mycket slokörade lommade vi hemöver och fattade inte vad som hänt. Men när vi kollade in Stefans bilder efteråt förstod vi att vi blivit utsatta för en komplott.

Så i år var det hämnd som gällde.
Men vi hade inte räknat med snön, så det blev startförbud för undertecknad eftersom modellen inte hade skidor.

Hoppet stod nu till vår junior David där Willy från Red Baron storsint lånade ut en s.k. Mygga vilket han nog skulle låtit bli, för David rodde faktiskt hem segern i juniorklassen.

Seniorklassen var riggad. Vad kunde man annars vänta sig? Så det gjorde inte så mycket att undertecknad hade startförbud. Det hade ändå inte hjälpt. Calle Carlén är enväldig domare och bestämmer helt självsvåldigt och hans beslut kan inte ifrågasättas. Så han såg till att Red Barons ständige kassör Janne Carlerud, inte bara fick större ballonger att pricka, utan även viss assistans att panga dem. Så han segrade och fick dessutom ett radiostyrt flygplan som belöning. Förklaringen kom när domaren meddelade att pristagaren fyllde 70 denna helg. Annars hade Calle själv vunnit. Den gubben flyger en gång om året och det är just under ballongprickningen. Och tammerackarns vinner han varenda gång. Med samma flygplan dessutom.

Men nästa år, då ska Red Baron minsann få se på andra bullar. Då ligger det pjäxor och en säck grovsalt i bilen ifall de kommer köra med samma fula trick. Förhoppningsvis är det inga fler jubilarer heller.

Väl hemmavid norr om huvudstaden hängde Ingrid Marie i solskenet ovetande om att det var vinter 5 mil söderut.

Skrev men inte tävlade detta år gjorde Danne Johansson från BusyBee i Bålsta.