BusyBee's Sylvesterflygning 2016

BusyBee's traditionella Sylvesterflygning blev 2016 som vanligt en trevlig tillställning. Mycket tack vare alla Väsbyheliflygare som gästade oss, nämligen Håkan Hilmersson, Helge Kristoffersen, Marcus Forsell och Jonas Grönlund. Otroligt skickliga dessutom. Fast man kanske inte ska räkna Marcus som Väsbyflygare då han är medlem i vår klubb också, men eftersom han huvudsakligen håller till där får det bli så.

En överraskning var att det fortfarande produceras metanolmaskiner. En Goblin Black Thunder förevisades och flögs av Helge. Jag som trodde metanolare var ett utdöende släkte, men det verkar inte så. Dock måste man tydligen näst intill ha ett utdrag ur polisregistret för att få handla bränsle. Åtminstone på Söders.

Ingen drönare dök upp. Endast Hugos lilla minivariant luftade propellrarna. Tur att den är försedd med lysdioder, man ser den knappt.
Modigt nog tog både Bosse och Hugo upp sina depronmaskiner trots att det blåste i mesta laget. Men det gick. Hugo gjorde till och med en bejublad landning till åskådarnas förtjusning. Annars var det helikoptrar för hela slanten.

Magnus hade med sin Kalt Baronesse, eller Baron 20 som den också heter. En konstruktion från 80-talet som väckte de moderna flygarnas intresse tack vare rotorhuvudets konstruktion. Magnus skulle dema men märkliga saker hände. Eller rättare sagt vissa saker hände inte som förväntat. Efter en stund utbredde sig skammens rodnad när Magnus han kom på att han hade fel modell inprogrammerad i sändaren. Sånt drabbar den bäste. Med modern utrustning kan det inte hända eftersom sändare och mottagare utbyter information med varann. Går det inte att skaka hand funkar ingenting.

Vi lyckades till slut få fyr på grillen medelst halvsura skogspinnar spetsade med metanolsoppa. Grillkol fanns, men ingen tändvätska.
Slutligen kunde noteras att det slogs väderrekord denna dag. +10° på Nyårsafton händer inte ofta.
Eftersom Väsbyflygarna tyckte Kalt'en var så intressant, lovade jag att ta med Schlüters Heli-Boy till Väsby nån dag framöver. Frågan är om den ska ha pontonerna monterade? Vi får se.

Åsterstår bara att hoppas att nästa Sylvesterflygning fortsätter i samma anda.
Tills dess måste jag ha skaffat en ny kamera. Alla bilder jag tog var av någon anledning mer eller mindre suddiga.
/Danne

ps.
Den som är intresserad av våra tidigare Sylvesterövningar kan kika här: