Bålsta Modellflygklubbs Sylvesterflygning 2019

Bålsta Modellflygklubb BusyBee har som tradition att avsluta året med lite lättsamt Sylvesterflygande, vilket vi hållit på med sedan 2004 med ett års avbrott när vi inte kom igenom snövallen då Vägverket vänligen fyllt igen vår infart till fältet. Men snön var knädjup på landningsbanan så det kanske var lika bra.

2019 fanns ingen snö och silon i Kalmarsand stod fortfarande kvar när den sista dagen i första decenniet i det 21'a århundradet inleddes i strålande solsken och BusyBee's traditionella nyårsflygning gick av stapeln. Men inte ens solskenet kunde hjälpa till att rädda tillställningen trots ett förväntat rekorddeltagande. Ett dussin piloter samt en hund trotsade dock halv storm och infann sig. Vindstruten hade blåst sönder, men det gjorde ingenting. Man kände i hela kroppen varifrån vinden kom. En honnör till EPP-flygarna som vågade sig upp. Vindbyarna var inte att leka med. För att landa räckte någon meter om ens det. Men ett gott förde det med sig. Varmkorvarna och övrig förning räckte till i överflöd. Vi fick dock flytta eldkorgen då lågorna slog ut sidledes.

Någon traditionell pilotuppställning blev det aldrig. De lätta EPP-flygplanen ville inte stå kvar på ute på startbanan, så det blev enbart en bild på de kvarvarande och genomfrusna piloterna huttrande framför containern.

Men i morgon är det ett nytt decennium och då tar vi nya tag och kanske till och med Kalmarsandsilon överlever till nästa Sylvesterflygning?
Den har i många år tjänstgjort som ett ikoniskt land- och riktmärke för privatflyget. Om de i stället kunde tänka sig att konvertera byggnaden till bostäder skulle de som flyttar in få en galet tjusig utsikt över Kalmarviken. Den som lever får se. Hur det än blir väntar ett antal humrar med tillbehör på att bli förtärda innan det nya decenniet randas.

Gott Nytt önskar sekreteraren i BusyBee och det finns ett svep med bilder från alla åren under busybee.balsta.tv/sylvester.htm
Kom gärna och gästa oss nästa år. Norrboda hittar du till via busybeemfk.se/index.php/flygfaltet
Mvh Bålsta Modellflygklubb genom Danne Johansson m.fl.